Inselarea la nivel de mase in capitalism

Daca eficientizarea ar fi folosita pentru libertatea indivizilor, atunci acestia nu ar mai depinde de sistem si ar avea timp de Dumnezeu.

Scoala si meseriile formeaza nevoia de implinire prin forte proprii, fara Dumnezeu, dar implinirea este programata a fi ceva nerealizabil.

Odata intrat in campul muncii, aflii ca ce primesti nu este de ajuns, trebuie mai mult efort ca sa ajungi la implinire. Toti au educatie si toti sunt in competitie.

Oricat efort depui, implinirea este departe. Totul e construit ca sa fii lacom si muncitor pentru a merita ce ar fi trebuit sa fie standard normal, fara stres.

Odata prins acolo, nu este cale de downshifting pentru ca intre timp totul s-a eficientizat, toate meseriile duc la stres.

Stresul creaza dezordine mentala, apar frici, senzatia de inferiorizare, nu se mai face diferenta dintre bine si rau, nu se gaseste implinirea.

Canalele media si totul din jur sugereaza scaparea din stres si confuzie prin pacate, prin desfranari, prin uitare de Dumnezeu, prin transformare graduala in om antihristic.

Acum oamenii se gandesc serios sa renunte, sa se retraga la origini, sa-si dizolve dorintele programate, deoarece isi vad starea cazuta in care au ajuns. Dar mandria si orgoliul sunt bine asezate in joc, acestea intervin ca sa tina omul pe loc. Societatea le arata diversi oameni „impliniti”, „fericiti”, si intervine orgoliul de a lupta pana la final pentru implinire, de a ramane in sistem cu orice pret.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s